Kulajda se straceným vejcem

Česká kuchyně

Kulajda

Suroviny

máslo 100g, hladká mouka 80g, brambory 400g, kmín, sůl, pepř, smetana 200g, mléko 200g, ocet, sůl, pepř, kopr,

Postup

Na rozpuštěné máslo nasypeme mouku, kmín a zamícháme jíšku, tu zalijeme mlékem a za stálého míchání zavaříme. Přidáme převařený ocet a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme. Před koncem varu přidáme nasekané houby a kopr. Při výdeji přidáváme ztracené vejce. Ty jsme připravili ve vroucí vodě s přidáním octa. Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu vložíme do vroucí vody, tak, aby bílek překryl žloutek. Vaříme cca 4 minuty.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS