máslo 100g, hladká mouka 80g, brambory 400g, kmín, sůl, pepř, smetana 200g, mléko 200g, ocet, sůl, pepř, kopr,
Na rozpuštěné máslo nasypeme mouku, kmín a zamícháme jíšku, tu zalijeme mlékem a za stálého míchání zavaříme. Přidáme převařený ocet a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme. Před koncem varu přidáme nasekané houby a kopr. Při výdeji přidáváme ztracené vejce. Ty jsme připravili ve vroucí vodě s přidáním octa. Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu vložíme do vroucí vody, tak, aby bílek překryl žloutek. Vaříme cca 4 minuty.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS