zelí hlávkové 400g, brambory 200g, tuk 100g, kmín, sůl, pepř, paprika sladká 150g, paprika pálivá 20g, ocet, slanina 200g, hladká mouka 100g
Nakrájenou cibulku vložíme na rozpálený olej a stálého míchání necháme ztmavnout. Přidáme hladkou mouku a promícháme jíšku. Poté přidáme papriky, kmín a rychle promícháme zalijeme vodou. Necháme zavařit přidáme na kostky nakrájené brambory, zelí, sůl, pepř, ocet a necháme vařit. Před koncem varu přidáme na kostičky opečenu slaninu i výpekem.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS