Zelná s paprikou

Česká kuchyně

Zelná s paprikou

Suroviny

zelí hlávkové 400g, brambory 200g, tuk 100g, kmín, sůl, pepř, paprika sladká 150g, paprika pálivá 20g, ocet, slanina 200g, hladká mouka 100g

Postup

Nakrájenou cibulku vložíme na rozpálený olej a stálého míchání necháme ztmavnout. Přidáme hladkou mouku a promícháme jíšku. Poté přidáme papriky, kmín a rychle promícháme zalijeme vodou. Necháme zavařit přidáme na kostky nakrájené brambory, zelí, sůl, pepř, ocet a necháme vařit. Před koncem varu přidáme na kostičky opečenu slaninu i výpekem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS