Karlovarský knedlík

Česká kuchyně

Karlovarský knedlík

Suroviny

světlé pečivo (rohlík, houska, veka) 900g, vejce 6ks, mléko 0,5l, sůl, kudrnka, muškátový květ,

Postup

pečivo (může být starší) nakrájíme na kostky 1×1cm. Kostky vložíme do velké nádoby a zalijeme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky přidáme k housce, bílky šleháme na sníh. Housky osolíme, přidáme muškátový květ (velmi malé množství) a přidáme nasekanou kudrnku. Promícháme a nakonec přidáme bílkový sníh a pouze lehce promícháme. Těsto klademe na (vymaštěnou hliníkovou folii, nebo potravinářskou folii nebo látkovou utěrku) do tvaru užšího knedlíku. Poté folii několikráte obtočíme a na koncích proti sobě utáhneme (knedlík tímto dostane pěkný tvar, zkrátí se a zvětší se. Konce zavážeme provázkem. Takto připravený knedlík dáme vařit do vody nebo páry cca na 20 minut. Poté vyjmeme a zbavíme obalu a nakrájíme na plátky.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS