Karlovarský knedlík

Česká kuchyně

Karlovarský knedlík

Suroviny

světlé pečivo (rohlík, houska, veka) 900g, vejce 6ks, mléko 0,5l, sůl, kudrnka, muškátový květ,

Postup

pečivo (může být starší) nakrájíme na kostky 1×1cm. Kostky vložíme do velké nádoby a zalijeme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky přidáme k housce, bílky šleháme na sníh. Housky osolíme, přidáme muškátový květ (velmi malé množství) a přidáme nasekanou kudrnku. Promícháme a nakonec přidáme bílkový sníh a pouze lehce promícháme. Těsto klademe na (vymaštěnou hliníkovou folii, nebo potravinářskou folii nebo látkovou utěrku) do tvaru užšího knedlíku. Poté folii několikráte obtočíme a na koncích proti sobě utáhneme (knedlík tímto dostane pěkný tvar, zkrátí se a zvětší se. Konce zavážeme provázkem. Takto připravený knedlík dáme vařit do vody nebo páry cca na 20 minut. Poté vyjmeme a zbavíme obalu a nakrájíme na plátky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS