světlé pečivo (rohlík, houska, veka) 900g, vejce 6ks, mléko 0,5l, sůl, kudrnka, muškátový květ,
pečivo (může být starší) nakrájíme na kostky 1×1cm. Kostky vložíme do velké nádoby a zalijeme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky přidáme k housce, bílky šleháme na sníh. Housky osolíme, přidáme muškátový květ (velmi malé množství) a přidáme nasekanou kudrnku. Promícháme a nakonec přidáme bílkový sníh a pouze lehce promícháme. Těsto klademe na (vymaštěnou hliníkovou folii, nebo potravinářskou folii nebo látkovou utěrku) do tvaru užšího knedlíku. Poté folii několikráte obtočíme a na koncích proti sobě utáhneme (knedlík tímto dostane pěkný tvar, zkrátí se a zvětší se. Konce zavážeme provázkem. Takto připravený knedlík dáme vařit do vody nebo páry cca na 20 minut. Poté vyjmeme a zbavíme obalu a nakrájíme na plátky.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS