Jablkový závin z listového těsta

Česká kuchyně

Jablkový závin z listového těsta

Suroviny

jablka 1kg, listové těsto 400g, skořice, cukr, rozinky, vlašské ořechy, vejce, strouhanka, cukr moučka

Postup

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, necháme je okapat a přidáme cukr, skořici, nasekané vlašské ořechy, rozinky a podle potřeby strouhanku. Vše promícháme. Z jablek vytvoříme na středu vyváleného těsta podélný tvar asi 3cm vysoký a jeden kraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Zabalíme do závinu a přendáme na plech, vymaštěný olejem nebo vyložený pečícím papírem. Poté potřeme na povrchu vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme při cca 170°C asi 20 minut. Poté vyjmeme, nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS