Jablkový závin z listového těsta

Česká kuchyně

Jablkový závin z listového těsta

Suroviny

jablka 1kg, listové těsto 400g, skořice, cukr, rozinky, vlašské ořechy, vejce, strouhanka, cukr moučka

Postup

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, necháme je okapat a přidáme cukr, skořici, nasekané vlašské ořechy, rozinky a podle potřeby strouhanku. Vše promícháme. Z jablek vytvoříme na středu vyváleného těsta podélný tvar asi 3cm vysoký a jeden kraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Zabalíme do závinu a přendáme na plech, vymaštěný olejem nebo vyložený pečícím papírem. Poté potřeme na povrchu vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme při cca 170°C asi 20 minut. Poté vyjmeme, nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS