jablka 1kg, listové těsto 400g, skořice, cukr, rozinky, vlašské ořechy, vejce, strouhanka, cukr moučka
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, necháme je okapat a přidáme cukr, skořici, nasekané vlašské ořechy, rozinky a podle potřeby strouhanku. Vše promícháme. Z jablek vytvoříme na středu vyváleného těsta podélný tvar asi 3cm vysoký a jeden kraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Zabalíme do závinu a přendáme na plech, vymaštěný olejem nebo vyložený pečícím papírem. Poté potřeme na povrchu vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme při cca 170°C asi 20 minut. Poté vyjmeme, nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS