Zelný salát s křenem

Česká kuchyně

Zelný salát s křenem

Suroviny

zelí hlávkové bílé 1kg, mrkev 300g, sůl 40g, křen 100g, olej 100g, cukr 1× díl cca 110g, ocet 1× díl cca 110g

Postup

Pečlivě očištěné hlávky zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo na struhadle. Křen očistíme a nastrouháme na jemno na struhadle. Vše smícháme a přidáme cukr, ocet, sůl a olej. Znovu promícháme a necháme přikryté odležet 24 hodin v chladu. Místo křenu lze použít například čerstvý kopr nebo jablka s ořechy.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS