zelí hlávkové bílé 1kg, mrkev 300g, sůl 40g, křen 100g, olej 100g, cukr 1× díl cca 110g, ocet 1× díl cca 110g
Pečlivě očištěné hlávky zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo na struhadle. Křen očistíme a nastrouháme na jemno na struhadle. Vše smícháme a přidáme cukr, ocet, sůl a olej. Znovu promícháme a necháme přikryté odležet 24 hodin v chladu. Místo křenu lze použít například čerstvý kopr nebo jablka s ořechy.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS