Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Česká kuchyně

Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Suroviny

hovězí maso (kulatá plec) 800g, olej 80g, cibule 120g, mrkev 100g, celer 100g, petržel 80g, pepř celý 2g, nové koření 2g, bobkový list 2g, skořice celá 2g, perník na strouhání 100g, mouka hladká 80g, rajčatový protlak 200g, sůl, ocet, cukr, máslo

Postup

Hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme ½ divokého koření, osolíme a vložíme nedokrájené části kořenové zeleniny a cibule. Maso pomalu zavaříme a vaříme do měkka. Během vaření sbíráme pěnu vzniklou na povrchu vývaru. Hotový vývar scedíme přes cedník a necháme vychladnout. Na horkém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření, skořici a hladkou mouku, tak připravíme jíšku do které přidáme protlak a orestujeme. Základ zalijeme studeným vývarem pečlivě rozmícháme, osolíme a přivedeme k varu. Dochutíme solí, cukrem a octem, přidáme nastrouhaný perník a povaříme. Omáčku přecedíme a přidáme máslo

Šéfkuchař doporučuje:

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Batáty nebo-li sladké brambory

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Suroviny:

4×PL olivový …

Pokračování

Jak vykostit a naporcovat kapra

Kapr

Kapra zabijeme omráčením do hlavy těsně nad očima, je dobré ho před tím zabalit do utěrky, aby nám neklouzal. Následně řízneme …

Pokračování

Aktuálně

Lanýže diamaty gastronomie

Lanýže diamaty gastronomie

Podzemní houba, která roste s kořeny buků, topolů, dubů, břízy nebo habru. Lanýže se sbírají pomocí …

KDOULE ZA SYROVA NECHUTNAJÍ

Tyto jablíčka dozrávají v září a říjnu tyto chlupatá jablíčka, která se u nás často nevysazují používali již staří Řekové a pěstitelé ve střední …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS