Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Česká kuchyně

Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Suroviny

hovězí maso (kulatá plec) 800g, olej 80g, cibule 120g, mrkev 100g, celer 100g, petržel 80g, pepř celý 2g, nové koření 2g, bobkový list 2g, skořice celá 2g, perník na strouhání 100g, mouka hladká 80g, rajčatový protlak 200g, sůl, ocet, cukr, máslo

Postup

Hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme ½ divokého koření, osolíme a vložíme nedokrájené části kořenové zeleniny a cibule. Maso pomalu zavaříme a vaříme do měkka. Během vaření sbíráme pěnu vzniklou na povrchu vývaru. Hotový vývar scedíme přes cedník a necháme vychladnout. Na horkém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření, skořici a hladkou mouku, tak připravíme jíšku do které přidáme protlak a orestujeme. Základ zalijeme studeným vývarem pečlivě rozmícháme, osolíme a přivedeme k varu. Dochutíme solí, cukrem a octem, přidáme nastrouhaný perník a povaříme. Omáčku přecedíme a přidáme máslo

Šéfkuchař doporučuje:

Dýňový koláč

Oblíbený recept na Halloween

Dýně

Suroviny:

Těsto: 170 g hladké mouky, 100 g studeného másla, 1× ks žloutek, 2× PL cukr krupice, špetka soli, voda dle …

Pokračování

Vývar z kořenové zeleniny a hovězího masa

Česká kuchyně

Hovězí vývar na polévku

Suroviny

kloubové nebo morkové kosti 3kg, voda 10l, mrkev 200g, celer 200g, cibule, pepř celý, nové …

Pokračování

Aktuálně

Hrušková marmeláda s badyánem

Hrušková marmeláda

Z Lovosické odrůdy „Bohemia“ se už od středověku připravovala povidla, krížaly, prachanda (sušené semleté hrušky) z tohoto …

DÝNĚ - BARVY A CHUŤE PODZIMU

Krásně barevné dýně, které pozitivně ovlivňují cholesterol, podporují krevní oběh, pomáhají udržet zdrávé nechty a vlasy do evropy přivezl Kryštov Kolumbus. Protože dýně v optimálních …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS