Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Česká kuchyně

Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Suroviny

hovězí maso (kulatá plec) 800g, olej 80g, cibule 120g, mrkev 100g, celer 100g, petržel 80g, pepř celý 2g, nové koření 2g, bobkový list 2g, skořice celá 2g, perník na strouhání 100g, mouka hladká 80g, rajčatový protlak 200g, sůl, ocet, cukr, máslo

Postup

Hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme ½ divokého koření, osolíme a vložíme nedokrájené části kořenové zeleniny a cibule. Maso pomalu zavaříme a vaříme do měkka. Během vaření sbíráme pěnu vzniklou na povrchu vývaru. Hotový vývar scedíme přes cedník a necháme vychladnout. Na horkém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření, skořici a hladkou mouku, tak připravíme jíšku do které přidáme protlak a orestujeme. Základ zalijeme studeným vývarem pečlivě rozmícháme, osolíme a přivedeme k varu. Dochutíme solí, cukrem a octem, přidáme nastrouhaný perník a povaříme. Omáčku přecedíme a přidáme máslo

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Polévka z mrkve a koriandru

pouze 102Kalorií na porci

Koriandr

Suroviny

1× polévková lžíce rostlinného oleje, 1× ks cibule, 450g nakrájené oloupané mrkve, 1× stroužek česneku, 1× čajová lžička mletého koriandru, 1,2 …

Pokračování

Aktuálně

Gastronomie k 700 výročí narození Karla IV. 1316 - 2016

Základem stravy byl chléb. Odpradávna mu lidé vyjadřovali úctu, což potvrzuje kromě jiného rčení běžné ve 14. století, že "jak kdo jedná s chlebem, tak …

Detoxikační pokrmy na začátek roku

Logo 100 let Udržet tělo v maximální kondici vyžaduje občas držet půst, neboli detoxikovat tělo. Právě v tomto období nastává …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS