Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Česká kuchyně

Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Suroviny

hovězí maso (kulatá plec) 800g, olej 80g, cibule 120g, mrkev 100g, celer 100g, petržel 80g, pepř celý 2g, nové koření 2g, bobkový list 2g, skořice celá 2g, perník na strouhání 100g, mouka hladká 80g, rajčatový protlak 200g, sůl, ocet, cukr, máslo

Postup

Hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme ½ divokého koření, osolíme a vložíme nedokrájené části kořenové zeleniny a cibule. Maso pomalu zavaříme a vaříme do měkka. Během vaření sbíráme pěnu vzniklou na povrchu vývaru. Hotový vývar scedíme přes cedník a necháme vychladnout. Na horkém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření, skořici a hladkou mouku, tak připravíme jíšku do které přidáme protlak a orestujeme. Základ zalijeme studeným vývarem pečlivě rozmícháme, osolíme a přivedeme k varu. Dochutíme solí, cukrem a octem, přidáme nastrouhaný perník a povaříme. Omáčku přecedíme a přidáme máslo

Šéfkuchař doporučuje:

Medvědí česnek

jarní energie v kuchyni

Medvědí česnek

Oproti normálnímu česneku je Medvědí česnek silnější i přesto, že jeho chuť je jemnější. Také jeho vysoký obsah vitamínu …

Pokračování

Polévka z mrkve a koriandru

pouze 102Kalorií na porci

Koriandr

Suroviny

1× polévková lžíce rostlinného oleje, 1× ks cibule, 450g nakrájené oloupané mrkve, 1× stroužek česneku, 1× čajová lžička mletého koriandru, 1,2 …

Pokračování

Aktuálně

Detoxikační pokrmy

Logo 100 let Udržet tělo v maximální kondici vyžaduje občas držet půst, neboli detoxikovat tělo. Právě v tomto období nastává …

5. - 9. dubna: Velikonoční menu

5. – 9. dubna: Velikonoční menu Ať už slavíte Kristovo zmrtvýchvstání nebo příchod jara, náš šéfkuchař vás potěší menu sestaveným z jarních surovin. Jak menu nejlépe …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS