Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Česká kuchyně

Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

Suroviny

hovězí maso (kulatá plec) 800g, olej 80g, cibule 120g, mrkev 100g, celer 100g, petržel 80g, pepř celý 2g, nové koření 2g, bobkový list 2g, skořice celá 2g, perník na strouhání 100g, mouka hladká 80g, rajčatový protlak 200g, sůl, ocet, cukr, máslo

Postup

Hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme ½ divokého koření, osolíme a vložíme nedokrájené části kořenové zeleniny a cibule. Maso pomalu zavaříme a vaříme do měkka. Během vaření sbíráme pěnu vzniklou na povrchu vývaru. Hotový vývar scedíme přes cedník a necháme vychladnout. Na horkém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření, skořici a hladkou mouku, tak připravíme jíšku do které přidáme protlak a orestujeme. Základ zalijeme studeným vývarem pečlivě rozmícháme, osolíme a přivedeme k varu. Dochutíme solí, cukrem a octem, přidáme nastrouhaný perník a povaříme. Omáčku přecedíme a přidáme máslo

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS