Špekové knedlíky se zelím

Česká kuchyně

Špekové knedlíky se zelím

Suroviny

vepřový uzený bůček 400g, slanina 100g, houska 900g, sůl 20g, vejce 4ks, mléko 400g, cibule 300g, sůl, pepř, sádlo, zelí bílé 500g, cukr, ocet, sůl, kmín,

Postup

Vařený uzený bůček spolu se slaninou nakrájíme na kostky a vložíme do rozpáleného hrnce a necháme krátce osmahnout. Přidáme na kostky nakrájenou housku, vejce, zalijeme mlékem, osolíme a opepříme. Těsto poté necháme krátce odpočinout.(Pokud by hodně zřídlo, zaprášíme hrubou moukou) Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 12 minut. Po vyjmutí knedlíky propícháme a před výdejem nakrájíme na čtvrtky a přeléváme do zlatova na sádle osmaženou cibulkou. Zelí nakrájíme na nudličky. Na tuku vložíme na malé kousky nakrájenou cibulku a kmín, necháme zesklovatět a vložíme zelí. Osolíme, přidáme ocet, cukr, přidáme vodu a přiklopené dusíme do hotova.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS