Špekové knedlíky se zelím

Česká kuchyně

Špekové knedlíky se zelím

Suroviny

vepřový uzený bůček 400g, slanina 100g, houska 900g, sůl 20g, vejce 4ks, mléko 400g, cibule 300g, sůl, pepř, sádlo, zelí bílé 500g, cukr, ocet, sůl, kmín,

Postup

Vařený uzený bůček spolu se slaninou nakrájíme na kostky a vložíme do rozpáleného hrnce a necháme krátce osmahnout. Přidáme na kostky nakrájenou housku, vejce, zalijeme mlékem, osolíme a opepříme. Těsto poté necháme krátce odpočinout.(Pokud by hodně zřídlo, zaprášíme hrubou moukou) Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 12 minut. Po vyjmutí knedlíky propícháme a před výdejem nakrájíme na čtvrtky a přeléváme do zlatova na sádle osmaženou cibulkou. Zelí nakrájíme na nudličky. Na tuku vložíme na malé kousky nakrájenou cibulku a kmín, necháme zesklovatět a vložíme zelí. Osolíme, přidáme ocet, cukr, přidáme vodu a přiklopené dusíme do hotova.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS