Dršťková polévka

Česká kuchyně

Dršťková polévka

Suroviny

hovězí dršťky 350g, cibule 100g, olej 80g, mouka hladká 100g, paprika mletá sladká 30g, kmín, pepř, sůl, majoránka, feferonka, česnek

Postup

pečlivě očištěné dršťky opláchneme, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po zavaření propláchneme studenou vodou a dáme znovu do hrnce ve kterém je na dně menší poklička (zabrání se připalování) a vaříme k změknutí. Dršťky propláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky asi 3cm dlouhé. Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova, přidáme hladkou mouku, promícháme, přidáme papriku a zalijeme studenou vodou (může se použít vychladlý vývar z vaření drštěk). Uvedeme do varu, přidáme feferonku, sůl, pepř a provaříme cca 15 minut. Přidáme majoránku, česnek a nakrájené dršťky.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS