Dršťková polévka

Česká kuchyně

Dršťková polévka

Suroviny

hovězí dršťky 350g, cibule 100g, olej 80g, mouka hladká 100g, paprika mletá sladká 30g, kmín, pepř, sůl, majoránka, feferonka, česnek

Postup

pečlivě očištěné dršťky opláchneme, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po zavaření propláchneme studenou vodou a dáme znovu do hrnce ve kterém je na dně menší poklička (zabrání se připalování) a vaříme k změknutí. Dršťky propláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky asi 3cm dlouhé. Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova, přidáme hladkou mouku, promícháme, přidáme papriku a zalijeme studenou vodou (může se použít vychladlý vývar z vaření drštěk). Uvedeme do varu, přidáme feferonku, sůl, pepř a provaříme cca 15 minut. Přidáme majoránku, česnek a nakrájené dršťky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS