hovězí dršťky 350g, cibule 100g, olej 80g, mouka hladká 100g, paprika mletá sladká 30g, kmín, pepř, sůl, majoránka, feferonka, česnek
pečlivě očištěné dršťky opláchneme, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po zavaření propláchneme studenou vodou a dáme znovu do hrnce ve kterém je na dně menší poklička (zabrání se připalování) a vaříme k změknutí. Dršťky propláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky asi 3cm dlouhé. Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova, přidáme hladkou mouku, promícháme, přidáme papriku a zalijeme studenou vodou (může se použít vychladlý vývar z vaření drštěk). Uvedeme do varu, přidáme feferonku, sůl, pepř a provaříme cca 15 minut. Přidáme majoránku, česnek a nakrájené dršťky.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS