Vývar z kořenové zeleniny a hovězího masa

Česká kuchyně

Hovězí vývar na polévku

Suroviny

kloubové nebo morkové kosti 3kg, voda 10l, mrkev 200g, celer 200g, cibule, pepř celý, nové koření, česnek, kudrnka, sůl

Postup

omyté kosti (můžeme přidat i hovězí ořez)zalejeme studenou vodou a necháme na malý stupeň ohně pomalu zavařit (můžeme přidat i led pro pomalejší zavaření) po zavaření sebereme pěnu vzniklou na povrchu. Přidáme koření, omytou zeleninu a cibuli, kterou jsme rozpůlily a na sucho opekly. Vývar necháme pomalu táhnout minimálně 2–3 hodiny. Během vaření nemícháme, sbíráme vzniklou pěnu a můžeme přidávat petrželovou nať, pórek, česnek, nebo žampiony. Hotový vývar přecedíme přes jemný cedník nebo přes látkový ubrousek, dochutíme solí, pepře. Takto připravený vývar je tmavé barvy a čirý.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS