Vývar z kořenové zeleniny a hovězího masa

Česká kuchyně

Hovězí vývar na polévku

Suroviny

kloubové nebo morkové kosti 3kg, voda 10l, mrkev 200g, celer 200g, cibule, pepř celý, nové koření, česnek, kudrnka, sůl

Postup

omyté kosti (můžeme přidat i hovězí ořez)zalejeme studenou vodou a necháme na malý stupeň ohně pomalu zavařit (můžeme přidat i led pro pomalejší zavaření) po zavaření sebereme pěnu vzniklou na povrchu. Přidáme koření, omytou zeleninu a cibuli, kterou jsme rozpůlily a na sucho opekly. Vývar necháme pomalu táhnout minimálně 2–3 hodiny. Během vaření nemícháme, sbíráme vzniklou pěnu a můžeme přidávat petrželovou nať, pórek, česnek, nebo žampiony. Hotový vývar přecedíme přes jemný cedník nebo přes látkový ubrousek, dochutíme solí, pepře. Takto připravený vývar je tmavé barvy a čirý.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS