Pečená kachna s červeným zelím

Česká kuchyně

Pečená kachna s červeným zelím

Suroviny

kachna 2200g 1ks, sůl, kmín, voda, hladká mouka, červené zelí 400g červené víno, brusinky

Postup

Očištěnou kachnu opláchneme, odsekneme křídla, osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme na mřížku, kterou položíme na pekáč. Vložíme do trouby (pokud máme troubu s párou necháme kachnu prvních 10 minut vařit v páře) a pečeme při teplotě 135°C asi 90 minut. Poté teplotu zvýšíme na 170°C a dopékáme. Hotovou kachnu nejlépe poznáme podle toho, že při otočení stehenní kosti se kost otáčí kolem své osy. Hotovou kachnu vyjmeme naporcujeme na čtvrtiny a vykostíme tak, aby v kachně zbyly pouze dvě stehenní kosti a dvě prsní. Ostatní kosti přidáme do pekáče k výpeku, kde již jsou useknutá křídla a vložíme na sporák. Výpek vypečeme na sádlo, přidáme hladkou mouku a orestujeme do zlatova, zalijeme vodou a necháme vařit 20 minut. Následně přecedíme a se šťávou podléváme porce kachny. Červené zelí nakrájíme na nudličky. Na tuku vložíme na malé kousky nakrájenou cibulku necháme zesklovatět, vložíme zelí. Osolíme, zalijeme červeným vínem, přidáme ocet, cukr a přiklopené dusíme do měkka. Podle potřeby můžeme během dušení dolévat vodu. Dochutíme solí, octem, cukrem a brusinkami.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS