Vánoční spestření - Hráškový krém s badyánem

Hráškový krém s badyánem

Suroviny

400g mraženého hrášku, 80g másla, 40g šalotky, kuřecí vývar, 120g zakysané smetany, máta,sůl, pepř, badyán, citron, žlutou mrkev na ozdobu

Postup

Pomalu rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.Přidáme hrášek osolíme a přidáme citronovou kůru.Přidáme badyán, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.Krátce povaříme, vyjmeme citronovou kůru a badyán a polévku rozmixujeme.Přidáme 1/3 zakysané smetany a promícháme. Polévku přecedíme a ozdobíme hvězdičkami ze žluté mrkve a nočkem ze zakysané smetany s jemně nakrájenou mátou.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS