Suroviny
400g mraženého hrášku, 80g másla, 40g šalotky, kuřecí vývar, 120g zakysané smetany, máta,sůl, pepř, badyán, citron, žlutou mrkev na ozdobu
Postup
Pomalu rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.Přidáme hrášek osolíme a přidáme citronovou kůru.Přidáme badyán, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.Krátce povaříme, vyjmeme citronovou kůru a badyán a polévku rozmixujeme.Přidáme 1/3 zakysané smetany a promícháme. Polévku přecedíme a ozdobíme hvězdičkami ze žluté mrkve a nočkem ze zakysané smetany s jemně nakrájenou mátou.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS