Zvěřinové ragů v listovém těstě

Podzim na kuchyni

Zvěřinové ragů v listovém těstě

Suroviny

0,6 kg očištěné zvěřiny například ořez zajíc, ořez kančí kýta, srnčí atd. 20 dkg očištěné kořenové zeleniny nakrájené na kostičky, 20 dkg cibule, 1PL vepřového sádla, 0,5 PL rajského, 0,5 PL šípkové marmelády, 0,2 dcl suchého červeného vína, divoké koření, citron, 0,5 PL švestková povidla, listové těsto, 1ks vejce, sůl, pepř, cukr, čerstvý tymián, 1 PL máslo

Postup

Na sádle připravíme orestováním tmavý základ z kořenové zeleniny, přidáme nakrájenou cibuli a znovu restujeme. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme protlak a zavařeniny, znovu restujeme a následně zastříkneme červeným vínem, které zredukujeme. Přidáme koření, oloupaný citron a maso nakrájené na menší kousky, promícháme a necháme pomalu dusit. Dle potřeby zalijeme vodou. Po změknutí svaříme tekutinu na potřebnou hustotu omáčky, dochutíme, přidáme tymián, všleháme máslo a vložíme do předpečené paštičky z listového těsta. Zbylou omáčku provaříme a použijeme na talíř. Listové těsto suroviny: Vodánek: 480g hladké mouky, 250ml vody, sůl. Tukánek: 2ks máslo, 100g hladké mouky Pracovní postup: Do osolené vody postupně přidáváme hladkou mouku a zpracované těsto necháme 1 hodinu v lednici. Do rozpuštěného másla přidáváme mouku a necháme v lednici 1 hodinu zatuhnout. Do vodánku vložíme tukánek a přeložíme a vyválíme na tvar aby šel znovu ohnout a znovu rozválet (těsto bude muset zřejmě mezi překládáním do lednice) po 11 překladu je těsto hotové. Z něj pak vyválíme potřebnou tloušťku cca 5 mm a vyřízneme dva čtverce. V horním vykrojíme kruh, pomažeme žloutkem a necháme péct při 180°C asi 8 minut.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS