Zvěřinové ragů v listovém těstě

Podzim na kuchyni

Zvěřinové ragů v listovém těstě

Suroviny

0,6 kg očištěné zvěřiny například ořez zajíc, ořez kančí kýta, srnčí atd. 20 dkg očištěné kořenové zeleniny nakrájené na kostičky, 20 dkg cibule, 1PL vepřového sádla, 0,5 PL rajského, 0,5 PL šípkové marmelády, 0,2 dcl suchého červeného vína, divoké koření, citron, 0,5 PL švestková povidla, listové těsto, 1ks vejce, sůl, pepř, cukr, čerstvý tymián, 1 PL máslo

Postup

Na sádle připravíme orestováním tmavý základ z kořenové zeleniny, přidáme nakrájenou cibuli a znovu restujeme. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme protlak a zavařeniny, znovu restujeme a následně zastříkneme červeným vínem, které zredukujeme. Přidáme koření, oloupaný citron a maso nakrájené na menší kousky, promícháme a necháme pomalu dusit. Dle potřeby zalijeme vodou. Po změknutí svaříme tekutinu na potřebnou hustotu omáčky, dochutíme, přidáme tymián, všleháme máslo a vložíme do předpečené paštičky z listového těsta. Zbylou omáčku provaříme a použijeme na talíř. Listové těsto suroviny: Vodánek: 480g hladké mouky, 250ml vody, sůl. Tukánek: 2ks máslo, 100g hladké mouky Pracovní postup: Do osolené vody postupně přidáváme hladkou mouku a zpracované těsto necháme 1 hodinu v lednici. Do rozpuštěného másla přidáváme mouku a necháme v lednici 1 hodinu zatuhnout. Do vodánku vložíme tukánek a přeložíme a vyválíme na tvar aby šel znovu ohnout a znovu rozválet (těsto bude muset zřejmě mezi překládáním do lednice) po 11 překladu je těsto hotové. Z něj pak vyválíme potřebnou tloušťku cca 5 mm a vyřízneme dva čtverce. V horním vykrojíme kruh, pomažeme žloutkem a necháme péct při 180°C asi 8 minut.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS