Cizrnový salát s mátou a chilli

Zdravá luštěnina s oříškovou chutí

Cizrna

Suroviny

200g cizrna, voda na vaření, 1 dcl olivový olej, 150g cherry tomaty, 100g mozzarella, 1× polévková lžíce nasekané čerstvé bazalky, 0,5× polévkové lžíce nasekané čerstvé máty, 1× polévková lžíce nasekané šalotky, vinný ocet, sůl, pepř

Postup

Cizrnu neboli římský hrách, necháme minimálně 8 hodin namočit. (Pokud necháváme namočenou více jak den je potřeba vodu měnit). Cizrnu vaříme v osolené vodě a bez pokličky mírným varem doměkka. Vařenou cizrnu scedíme a 2/3 třetiny dáme stranou, 1/3 vložíme do mixeru a spolu s olivovým olejem rozmixujeme. Do směsi přidáme jemně nasekané chilli, najemno nakrájenou šalotku, mátu, bazalku a osolíme, opepříme. Přidáme vinný ocet a lehce promícháme. Tuto ochucenou směs promícháme se se zbylou cizrnou a necháme alespoň 2 hodiny v chladu proležet. Před výdejem přidáme cherry tomaty nakrájené na poloviny, mozzarellu nakrájenou na kostičky a lehce promícháme s kapkami olivového oleje.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS