200g cizrna, voda na vaření, 1 dcl olivový olej, 150g cherry tomaty, 100g mozzarella, 1× polévková lžíce nasekané čerstvé bazalky, 0,5× polévkové lžíce nasekané čerstvé máty, 1× polévková lžíce nasekané šalotky, vinný ocet, sůl, pepř
Cizrnu neboli římský hrách, necháme minimálně 8 hodin namočit. (Pokud necháváme namočenou více jak den je potřeba vodu měnit). Cizrnu vaříme v osolené vodě a bez pokličky mírným varem doměkka. Vařenou cizrnu scedíme a 2/3 třetiny dáme stranou, 1/3 vložíme do mixeru a spolu s olivovým olejem rozmixujeme. Do směsi přidáme jemně nasekané chilli, najemno nakrájenou šalotku, mátu, bazalku a osolíme, opepříme. Přidáme vinný ocet a lehce promícháme. Tuto ochucenou směs promícháme se se zbylou cizrnou a necháme alespoň 2 hodiny v chladu proležet. Před výdejem přidáme cherry tomaty nakrájené na poloviny, mozzarellu nakrájenou na kostičky a lehce promícháme s kapkami olivového oleje.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS