Cizrnový salát s mátou a chilli

Zdravá luštěnina s oříškovou chutí

Cizrna

Suroviny

200g cizrna, voda na vaření, 1 dcl olivový olej, 150g cherry tomaty, 100g mozzarella, 1× polévková lžíce nasekané čerstvé bazalky, 0,5× polévkové lžíce nasekané čerstvé máty, 1× polévková lžíce nasekané šalotky, vinný ocet, sůl, pepř

Postup

Cizrnu neboli římský hrách, necháme minimálně 8 hodin namočit. (Pokud necháváme namočenou více jak den je potřeba vodu měnit). Cizrnu vaříme v osolené vodě a bez pokličky mírným varem doměkka. Vařenou cizrnu scedíme a 2/3 třetiny dáme stranou, 1/3 vložíme do mixeru a spolu s olivovým olejem rozmixujeme. Do směsi přidáme jemně nasekané chilli, najemno nakrájenou šalotku, mátu, bazalku a osolíme, opepříme. Přidáme vinný ocet a lehce promícháme. Tuto ochucenou směs promícháme se se zbylou cizrnou a necháme alespoň 2 hodiny v chladu proležet. Před výdejem přidáme cherry tomaty nakrájené na poloviny, mozzarellu nakrájenou na kostičky a lehce promícháme s kapkami olivového oleje.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS