Polévka z mrkve a koriandru

pouze 102Kalorií na porci

Koriandr

Suroviny

1× polévková lžíce rostlinného oleje, 1× ks cibule, 450g nakrájené oloupané mrkve, 1× stroužek česneku, 1× čajová lžička mletého koriandru, 1,2 l zeleninového vývaru, 3× čajová lžička nasekaného čerstvého koriandru, 1× ČL citronové šťávy, sůl, pepř

Postup

Cibuli osmahneme na tuku, přidáme mrkev a česnek a mícháme cca 5 minut. Přidáme mletý koriandr promícháme a zalijme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a necháme vařit cca 20 minut. Poté polévku rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a čerstvě nasekaný koriandr a můžeme podávat.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS