1× polévková lžíce rostlinného oleje, 1× ks cibule, 450g nakrájené oloupané mrkve, 1× stroužek česneku, 1× čajová lžička mletého koriandru, 1,2 l zeleninového vývaru, 3× čajová lžička nasekaného čerstvého koriandru, 1× ČL citronové šťávy, sůl, pepř
Cibuli osmahneme na tuku, přidáme mrkev a česnek a mícháme cca 5 minut. Přidáme mletý koriandr promícháme a zalijme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a necháme vařit cca 20 minut. Poté polévku rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a čerstvě nasekaný koriandr a můžeme podávat.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS