Polévka z mrkve a koriandru

pouze 102Kalorií na porci

Koriandr

Suroviny

1× polévková lžíce rostlinného oleje, 1× ks cibule, 450g nakrájené oloupané mrkve, 1× stroužek česneku, 1× čajová lžička mletého koriandru, 1,2 l zeleninového vývaru, 3× čajová lžička nasekaného čerstvého koriandru, 1× ČL citronové šťávy, sůl, pepř

Postup

Cibuli osmahneme na tuku, přidáme mrkev a česnek a mícháme cca 5 minut. Přidáme mletý koriandr promícháme a zalijme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a necháme vařit cca 20 minut. Poté polévku rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a čerstvě nasekaný koriandr a můžeme podávat.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS