2× lžíce tmavého cukru, 3× lžíce rýžového octa, 1× stroužek česneku, 2× lžíce kečupu, 3× lžíce vody, ½ x lžíce vody, 1× lžíce nastrouhané mrkve, 1× lžíce nastrouhané okurky, 1× lžíce na nudličky nakrájené máty
Ocet, cukr, voda a kečup povaříme asi 3 minuty, přidáme česnek a chilli a znovu povaříme, poté omáčku stáhneme s plamene, necháme trochu vychladnut a přidáme okurku, mrkev a mátu. Podáváme studenou.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS