Thajská omáčka na jarní rolky

Koriandr

Suroviny

2× lžíce tmavého cukru, 3× lžíce rýžového octa, 1× stroužek česneku, 2× lžíce kečupu, 3× lžíce vody, ½ x lžíce vody, 1× lžíce nastrouhané mrkve, 1× lžíce nastrouhané okurky, 1× lžíce na nudličky nakrájené máty

Postup

Ocet, cukr, voda a kečup povaříme asi 3 minuty, přidáme česnek a chilli a znovu povaříme, poté omáčku stáhneme s plamene, necháme trochu vychladnut a přidáme okurku, mrkev a mátu. Podáváme studenou.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS