Thajská červená kari omáčka

ke smaženým krevetám, kuřecí maso

Koriandr

Suroviny

400ml kokosové mléko, 30g červená kari pasta (thai kari), 20g nasekaná šalotka, 1× ks citronová tráva, 40g palmový cukr, 5cl rybí omáčky, 1× lžíce limetových listů, ½ lžíce limetkové šťávy, škrob dle potřeby zahuštění, 1× lžíce oleje

Postup

Na oleji orestujeme šalotku, přidáme lžíci kari pasty a 30sekund restujeme, přidáme kokosové mléko, limetové listy, palmový cukr a šťávu z limety. Citronovou trávu rozklepneme střenkou nože a vložíme do omáčky povařit. Necháme provařit cca půl hodiny, poté dle potřeby dohustíme škrobem zamíchaným ve vodě, provaříme, přidáme rybí omáčku a již dále nevaříme.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS