400ml kokosové mléko, 30g červená kari pasta (thai kari), 20g nasekaná šalotka, 1× ks citronová tráva, 40g palmový cukr, 5cl rybí omáčky, 1× lžíce limetových listů, ½ lžíce limetkové šťávy, škrob dle potřeby zahuštění, 1× lžíce oleje
Na oleji orestujeme šalotku, přidáme lžíci kari pasty a 30sekund restujeme, přidáme kokosové mléko, limetové listy, palmový cukr a šťávu z limety. Citronovou trávu rozklepneme střenkou nože a vložíme do omáčky povařit. Necháme provařit cca půl hodiny, poté dle potřeby dohustíme škrobem zamíchaným ve vodě, provaříme, přidáme rybí omáčku a již dále nevaříme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS