Thajská červená kari omáčka

ke smaženým krevetám, kuřecí maso

Koriandr

Suroviny

400ml kokosové mléko, 30g červená kari pasta (thai kari), 20g nasekaná šalotka, 1× ks citronová tráva, 40g palmový cukr, 5cl rybí omáčky, 1× lžíce limetových listů, ½ lžíce limetkové šťávy, škrob dle potřeby zahuštění, 1× lžíce oleje

Postup

Na oleji orestujeme šalotku, přidáme lžíci kari pasty a 30sekund restujeme, přidáme kokosové mléko, limetové listy, palmový cukr a šťávu z limety. Citronovou trávu rozklepneme střenkou nože a vložíme do omáčky povařit. Necháme provařit cca půl hodiny, poté dle potřeby dohustíme škrobem zamíchaným ve vodě, provaříme, přidáme rybí omáčku a již dále nevaříme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS