Levandulová panacota s grepem

kombinace kachna vs. levandule

Levandulová panacota

Suroviny

200g tmavého chleba, 100g másla, 100g taveného sýra, 7dcl smetany, 1ks badyán, 3× lžíce levandule, 4× plátky želatiny, sůl, pepř, grep, rucolla

Postup

Chléb zbavíme kůrky a v mixeru rozmixujeme se změklým máslem. Hmotu vložíme do vyložené formy a necháme zatuhnout. Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu osolíme a opepříme a spolu s taveným sýrem zavaříme, vložíme levanduli a necháme 15 minut vylouhovat. Poté scedíme a vložíme želatinu, promícháme a nalejeme do forem s chlebovou směsí. Necháme vychladnout a podáváme se segmenty grepu, rukollou a kachním masem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS