Levandulová panacota s grepem

kombinace kachna vs. levandule

Levandulová panacota

Suroviny

200g tmavého chleba, 100g másla, 100g taveného sýra, 7dcl smetany, 1ks badyán, 3× lžíce levandule, 4× plátky želatiny, sůl, pepř, grep, rucolla

Postup

Chléb zbavíme kůrky a v mixeru rozmixujeme se změklým máslem. Hmotu vložíme do vyložené formy a necháme zatuhnout. Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu osolíme a opepříme a spolu s taveným sýrem zavaříme, vložíme levanduli a necháme 15 minut vylouhovat. Poté scedíme a vložíme želatinu, promícháme a nalejeme do forem s chlebovou směsí. Necháme vychladnout a podáváme se segmenty grepu, rukollou a kachním masem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS