Aioli

studená provensálské tradiční omáčka z česneku

Koriandr

Suroviny

1× ČL hrubé mořské soli, 10 x ks stroužků česneku nakrájeného na kousky, 3× ks tlusté plátky bagety nebo bílého chleba ( bez kůrky ) 0,15 I plnotučné mléko, 2 x ks žloutky, 0.3 I panenský olivový olej, 1× ČL citronové šťávy, pepř z mlýnku

Postup

Tento klasická francouzská omáčka se hodí k různě upraveným rybám, podává se také k polévce Bouillabaisse stejně jako omáčka Rouille. Česnek utřeme se solí (hmoždíř, případně mixer) housku nakrájíme a namočíme do mléka. Přidáme utřený česnek a žloutky. Za stálého míchání přikapáváme olivový olej. Ochutíme citronem a pepřem. Přidáním nasekané chilli papričky docílíme ostrý podtón. Omáčka je nejlepší čerstvá, ale v lednici vydrží týden.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS