Americký dresink

na zeleninové a listové saláty

Koriandr

Suroviny

150g majonézy, 600g nízkotučného tvarohu, 0,2 l zakysané smetany, 3× PL rajského protlaku, 2× ks stroužek česneku jemně nasekaného, 3× PL najemno nasekaná směs bylinek(pažitka, petržel, bazalka, atd.) 2× ČL mořské soli, bílý pepř, tabasco, 7× ČL brandy

Postup

Majonézu promícháme s nízkotučným tvarohem a zakysanou smetanou, přidáme protlak a nasekaný česnek a bylinky, nakonec přimícháme mořskou sůl, tabasko a brandy. Dresink použijeme na promíchání se listovým saláty například rukola, římský salát, čekanka apod.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS