Smažené dršťky s brusinkovým křenem

Historická receptura restarace U Pinkasů

Smažené dršťky s brusinkovým křenem

Suroviny

400g vařených dršťek,0,2dcl piva plzeňského typu, 0,1 dcl smetany, 4× PL hladké mouky, 1×ks vejce, droždí, sůl, pepř, 1× ČL kořenící směsi ( mletý kmín, mleté nové koření, drcený tymián, badyán, mletý jalovec,) brusinky, čerstvý křen 1:1, olej na smažení

Postup

Vařené dršťky nakrájíme na větší kousky cca 4cm x 2cm, osolíme, opepříme, přidáme kořenící směs, lehce zakápneme pivem a necháme v chladu dvě hodiny odležet. Z droždí a, ½ dávky zahřáté smetany, cukru, trocha hladké mouky připravíme kvásek a necháme vykynout. Poté z kvásku společně s pivem, smetanou, hladkou moukou a vejcem připravíme těstíčko. Těstíčko necháme 15 minut odpočinout a poté v něm obalíme dršťky, které pak smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme s čerstvě nastrouhaným křenem, který promícháme s brusinkami.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS