Smažené dršťky s brusinkovým křenem

Historická receptura restarace U Pinkasů

Smažené dršťky s brusinkovým křenem

Suroviny

400g vařených dršťek,0,2dcl piva plzeňského typu, 0,1 dcl smetany, 4× PL hladké mouky, 1×ks vejce, droždí, sůl, pepř, 1× ČL kořenící směsi ( mletý kmín, mleté nové koření, drcený tymián, badyán, mletý jalovec,) brusinky, čerstvý křen 1:1, olej na smažení

Postup

Vařené dršťky nakrájíme na větší kousky cca 4cm x 2cm, osolíme, opepříme, přidáme kořenící směs, lehce zakápneme pivem a necháme v chladu dvě hodiny odležet. Z droždí a, ½ dávky zahřáté smetany, cukru, trocha hladké mouky připravíme kvásek a necháme vykynout. Poté z kvásku společně s pivem, smetanou, hladkou moukou a vejcem připravíme těstíčko. Těstíčko necháme 15 minut odpočinout a poté v něm obalíme dršťky, které pak smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme s čerstvě nastrouhaným křenem, který promícháme s brusinkami.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS