Gratinované dršťky

chuť drštěk vynikne ve smetanové omáčce

Gratinované dršťky

Suroviny

400g vařených nakrájených drštěk, 1× ks cibule, 1× lžíce sádla, sůl, česnek, pepř, 1× ks bobkový list, majoránka, 0,5l smetana, 1× ks žloutek, 80g tvrdého sýru Gruyere, 2dcl bile suchá vino

Postup

Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme bobkový list, zalejeme vínem, provaříme a poté zalijeme šlehačkou. Přidáme dršťky, osolíme, opepříme, přidáme česnek a provaříme cca 10 minut tak, aby šlehačka zhoustla. Ostavíme, přelijeme do zapékací misky přidáme žloutek zamíchaný s nastrouhaným sýrem a dáme gratinovat pod gril nebo do trouby.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS