400g vařených nakrájených drštěk, 1× ks cibule, 1× lžíce sádla, sůl, česnek, pepř, 1× ks bobkový list, majoránka, 0,5l smetana, 1× ks žloutek, 80g tvrdého sýru Gruyere, 2dcl bile suchá vino
Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme bobkový list, zalejeme vínem, provaříme a poté zalijeme šlehačkou. Přidáme dršťky, osolíme, opepříme, přidáme česnek a provaříme cca 10 minut tak, aby šlehačka zhoustla. Ostavíme, přelijeme do zapékací misky přidáme žloutek zamíchaný s nastrouhaným sýrem a dáme gratinovat pod gril nebo do trouby.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS