Gratinované dršťky

chuť drštěk vynikne ve smetanové omáčce

Gratinované dršťky

Suroviny

400g vařených nakrájených drštěk, 1× ks cibule, 1× lžíce sádla, sůl, česnek, pepř, 1× ks bobkový list, majoránka, 0,5l smetana, 1× ks žloutek, 80g tvrdého sýru Gruyere, 2dcl bile suchá vino

Postup

Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme bobkový list, zalejeme vínem, provaříme a poté zalijeme šlehačkou. Přidáme dršťky, osolíme, opepříme, přidáme česnek a provaříme cca 10 minut tak, aby šlehačka zhoustla. Ostavíme, přelijeme do zapékací misky přidáme žloutek zamíchaný s nastrouhaným sýrem a dáme gratinovat pod gril nebo do trouby.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS