Mexická quacamole

Avokádový dip

Koriandr

Suroviny

2× ks sušená feferonka, 3× stroužek česneku na kostičky, 4× PL studené vody, 5× zralé avokádo (ready to eat, eat me, atd.) mořská sůl,

Postup

papričky a česnek vložíme do hmoždíře a vytvoříme pastu (případně mixer) Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a pomocí vidličky vytvoříme pastu, kterou přepasírujeme přes jemný cedník. Promícháme s pastou, dosolíme a vložíme do keramické, nebo skleněné mísy a necháme cca 1 hodinu odležet. Podávám d bramborovým nebo kukuřičným lupínkům, případně jako doplněk nebo přílohu k masům. V tomto případě můžeme zvýšit dávku česneku a chilli.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS