2× ks sušená feferonka, 3× stroužek česneku na kostičky, 4× PL studené vody, 5× zralé avokádo (ready to eat, eat me, atd.) mořská sůl,
papričky a česnek vložíme do hmoždíře a vytvoříme pastu (případně mixer) Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a pomocí vidličky vytvoříme pastu, kterou přepasírujeme přes jemný cedník. Promícháme s pastou, dosolíme a vložíme do keramické, nebo skleněné mísy a necháme cca 1 hodinu odležet. Podávám d bramborovým nebo kukuřičným lupínkům, případně jako doplněk nebo přílohu k masům. V tomto případě můžeme zvýšit dávku česneku a chilli.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS