4× stroužek česneku, 150g černých oliv, 4× ks ančoviček, 4× ks kapar, 4× PL lžíce olivového oleje za studena lisovaného, 100g oloupaných mandlí, sůl
Česnek, mandle a olivy nasekané na jemno, smícháme s ančovičkami a olivovým olejem a znovu nasekáme spolu s kapary. Ochutnáme případně dosolíme (podle nálevu oliv) a necháme 1 hodinu odležet v chladu.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS