20 g hrubé mořské soli, 100 g piniové oříšky, 6 stroužků česneku, 1 svazek bazalky, 0,25 I dobrá studena lisovaný olivový olej, 50 g strouhaného pecorino, 100 g strouhaného parmazánu
V ideálním případě použijeme hmoždíř ve kterém paličkou rozdrtíme mořskou sůl, česnek a pinie. Poté přidáváme listy bazalky a nakonec střídavě přiléváme olej a přidáváme nastrouhané sýry tak, tak abychom vytvořili hustou zelenou pastu. Poté vložíme do mísy a přikrytá nám vydrží v chladu 7 dní.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS