Telecí fond

základ na další omáčky

Telecí fond

Suroviny

3× PL lžíce slunečnicového oleje, 2kg telecí kosti (naseknuté) 4× ks telecí nožičky, 400g kuřecí křídla nebo kosti, 2× ks cibule na kostky, 2× ks mrkve na kostky, 1×ks malý celer na kostky, 1×ks petržel, 4× PL protlaku, 0,5l suché červené víno, 1dcl sherry, 5× stroužek česnek, 1× tymián, bobkový list, nové koření, celý pepř, kudrnka

Postup

Kořenovou zeleninu opečeme do zlatova. Protlak restujeme v hrnci, přidáme opečenou zeleninu a kosti s kuřecími křídly, které jsem před tím opekli do hněda v troubě při teplotě 200 ° C Zalejeme vínem a vodou, necháme pomalu zavařit a sebereme pěnu. Poté přidáme koření (nesolíme) a necháme pomalu táhnout 6– 20 hodin. Poté přecedíme jemným cedníkem, pokud je potřeba i přes ubrousek, abychom fond odmastili, a pomalu svaříme na objem cca 0,5 l

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS