3× PL lžíce slunečnicového oleje, 2kg telecí kosti (naseknuté) 4× ks telecí nožičky, 400g kuřecí křídla nebo kosti, 2× ks cibule na kostky, 2× ks mrkve na kostky, 1×ks malý celer na kostky, 1×ks petržel, 4× PL protlaku, 0,5l suché červené víno, 1dcl sherry, 5× stroužek česnek, 1× tymián, bobkový list, nové koření, celý pepř, kudrnka
Kořenovou zeleninu opečeme do zlatova. Protlak restujeme v hrnci, přidáme opečenou zeleninu a kosti s kuřecími křídly, které jsem před tím opekli do hněda v troubě při teplotě 200 ° C Zalejeme vínem a vodou, necháme pomalu zavařit a sebereme pěnu. Poté přidáme koření (nesolíme) a necháme pomalu táhnout 6– 20 hodin. Poté přecedíme jemným cedníkem, pokud je potřeba i přes ubrousek, abychom fond odmastili, a pomalu svaříme na objem cca 0,5 l
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS