Fenyklová omáčka

na smaženou zeleninu nebo saláty

Fenyklová omáčka

Suroviny

0,7 l vody, 2× PL semen fenyklu, 3× PL sherry ocet, 1× PL medu, 2× PL pikantní hořčice Dijon, 6× PL olej z vlašských ořechů, (slunečnicový), 2× PL sladké smetany, mořská sůl, mletý černý pepř, hnědý cukr, nasekaná nať z čerstvého fenyklu, šťáva z 2× ks limetka

Postup

Semena fenyklu zalít vřící vodou a nechat stát cca 15 minut, poté nechat okapat a vychladnout. Ocet šleháme s medem a hořčicí, přidáme olej, osolíme, opepříme, přidáme limetkovou šťávu, nasekaný fenykl, ochutíme a přidáme smetanu uchováváme v lednici.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS