Fenyklová omáčka

na smaženou zeleninu nebo saláty

Fenyklová omáčka

Suroviny

0,7 l vody, 2× PL semen fenyklu, 3× PL sherry ocet, 1× PL medu, 2× PL pikantní hořčice Dijon, 6× PL olej z vlašských ořechů, (slunečnicový), 2× PL sladké smetany, mořská sůl, mletý černý pepř, hnědý cukr, nasekaná nať z čerstvého fenyklu, šťáva z 2× ks limetka

Postup

Semena fenyklu zalít vřící vodou a nechat stát cca 15 minut, poté nechat okapat a vychladnout. Ocet šleháme s medem a hořčicí, přidáme olej, osolíme, opepříme, přidáme limetkovou šťávu, nasekaný fenykl, ochutíme a přidáme smetanu uchováváme v lednici.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS