2× ks mrkev na kousky, 1× ks cibule na kousky, 1ks pórek nakrájený, 1/3 ks celer na kousky, 2ks bobkový list, 1× PL lžíce čerstvé petrželky, 7 kg čerstvé rybí ořezu z různých druhů ryb (rybí hlavy, kosti, atd.) 0,5 snítky tymiánu, 2 l vody, 0.7 I suché vína například Ryzlink rýnský, sůl
Vodu s vínem a rybím ořezem zavaříme, sebereme bílou pěnu, přidáme zeleninu a koření a vaříme pomalím varem 30 minut, (déle vývar hořkne) Přecedíme a necháme vychladnout.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS