Rybí fond

základ na další omáčky

Koriandr

Suroviny

2× ks mrkev na kousky, 1× ks cibule na kousky, 1ks pórek nakrájený, 1/3 ks celer na kousky, 2ks bobkový list, 1× PL lžíce čerstvé petrželky, 7 kg čerstvé rybí ořezu z různých druhů ryb (rybí hlavy, kosti, atd.) 0,5 snítky tymiánu, 2 l vody, 0.7 I suché vína například Ryzlink rýnský, sůl

Postup

Vodu s vínem a rybím ořezem zavaříme, sebereme bílou pěnu, přidáme zeleninu a koření a vaříme pomalím varem 30 minut, (déle vývar hořkne) Přecedíme a necháme vychladnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS