Kuřecí fond

základ na další omáčky

Kuřecí fond

Suroviny

1kg kuřecí ořez na hrubo nasekaný, 7ks kuřecích stehenních kostí, 3× ks malá cibule na hrubo nakrájená, 3× ks mrkve nahrubo nakrájené, 1× ks celer, 7× PL kudrnka, pepř, sůl, 1l bílé víno, 5× PL rajský protlak, 1,5l vody

Postup

Předehřát troubu na 200 °C a vložte opéct kosti a zeleninu. Když se zbarví do hněda, přidáme kuřecí ořez, orestujeme, přidáme rajský protlak, koření a zalijeme vínem a vodou, promícháme a necháme redukovat cca na 0,7l obsahu (už můžeme v hrnci), poté přecedíme přes síto s ubrouskem a necháme vychladit. Uchováváme: lednice 5dní, nebo mrazák

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS