1kg kuřecí ořez na hrubo nasekaný, 7ks kuřecích stehenních kostí, 3× ks malá cibule na hrubo nakrájená, 3× ks mrkve nahrubo nakrájené, 1× ks celer, 7× PL kudrnka, pepř, sůl, 1l bílé víno, 5× PL rajský protlak, 1,5l vody
Předehřát troubu na 200 °C a vložte opéct kosti a zeleninu. Když se zbarví do hněda, přidáme kuřecí ořez, orestujeme, přidáme rajský protlak, koření a zalijeme vínem a vodou, promícháme a necháme redukovat cca na 0,7l obsahu (už můžeme v hrnci), poté přecedíme přes síto s ubrouskem a necháme vychladit. Uchováváme: lednice 5dní, nebo mrazák
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS