Balsamico-sherry omáčka

na smažené krevety a ryby

balsamico-sherry omáčka

Suroviny

2× PL balzamického octa, 2PL máslo, 4× ks šalotka na jemně nakrájená, 0,4l suché červené víno (Pinot Noir), 0,15l sladké sherry, 2× stroužky česneku, tymián, mořská sůl, pepř, 2× ČL tmavý cukr, 0,1l masový fond

Postup

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme šalotku, snížíme teplotu a přidáme víno a sherry, svaříme, přidáme tymián, sůl, pepř, masový fond. Po svaření přidáme balsamico, přecedíme a zahustíme zašleháním másla (již dál nevaříme) a ihned podáváme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS