2× PL balzamického octa, 2PL máslo, 4× ks šalotka na jemně nakrájená, 0,4l suché červené víno (Pinot Noir), 0,15l sladké sherry, 2× stroužky česneku, tymián, mořská sůl, pepř, 2× ČL tmavý cukr, 0,1l masový fond
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme šalotku, snížíme teplotu a přidáme víno a sherry, svaříme, přidáme tymián, sůl, pepř, masový fond. Po svaření přidáme balsamico, přecedíme a zahustíme zašleháním másla (již dál nevaříme) a ihned podáváme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS