Medvědí česnek

jarní energie v kuchyni

Medvědí česnek

Oproti normálnímu česneku je Medvědí česnek silnější i přesto, že jeho chuť je jemnější. Také jeho vysoký obsah vitamínu C ho předurčuje na jaře a to je přesně ten čas kdy roste, jako užitečnou složku naší stravy. Jeho chuť výborně vynikne například se smetanou, máslem či tvarohem, k jehněčímu masu či jen přidávat do salátů. Použít se dá i cibulka, ale tu „správnou“ štiplavou chuť mají listy. Najít se dá obvykle tam kde je vlhko a šero.

Suroviny

4 vejce, 4 šálky sladkého bílého vína, 1 šálek nasekané medvědího česneku a směsi bylinek, 2 šálky bílého vína, 2 šálky drůbežího vývaru, sůl, pepř

Postup

Oddělte vejce a žloutky vložte do pánve s tlustým dnem. Přidejte víno, vývar a umístěte nádobu na mírný oheň nebo do vodní lázně. Začněte šlehat a pokračujte, dokud směs žloutků nezačne vázat a nabývat. Odstraňte pánev s ohně, ale stále pokračujte ve šlehání asi jednu minutu, dokud není pěna chladnější. Ochuťte solí a pepřem, přidejte nasekaný medvědí česnek a bylinky a nalijte Sabayon do velkých, například vinných, sklenic. Poté můžete horní vrstvu krátce opálit.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS