Oproti normálnímu česneku je Medvědí česnek silnější i přesto, že jeho chuť je jemnější. Také jeho vysoký obsah vitamínu C ho předurčuje na jaře a to je přesně ten čas kdy roste, jako užitečnou složku naší stravy. Jeho chuť výborně vynikne například se smetanou, máslem či tvarohem, k jehněčímu masu či jen přidávat do salátů. Použít se dá i cibulka, ale tu „správnou“ štiplavou chuť mají listy. Najít se dá obvykle tam kde je vlhko a šero.
4 vejce, 4 šálky sladkého bílého vína, 1 šálek nasekané medvědího česneku a směsi bylinek, 2 šálky bílého vína, 2 šálky drůbežího vývaru, sůl, pepř
Oddělte vejce a žloutky vložte do pánve s tlustým dnem. Přidejte víno, vývar a umístěte nádobu na mírný oheň nebo do vodní lázně. Začněte šlehat a pokračujte, dokud směs žloutků nezačne vázat a nabývat. Odstraňte pánev s ohně, ale stále pokračujte ve šlehání asi jednu minutu, dokud není pěna chladnější. Ochuťte solí a pepřem, přidejte nasekaný medvědí česnek a bylinky a nalijte Sabayon do velkých, například vinných, sklenic. Poté můžete horní vrstvu krátce opálit.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS