Medvědí česnek

jarní energie v kuchyni

Medvědí česnek

Oproti normálnímu česneku je Medvědí česnek silnější i přesto, že jeho chuť je jemnější. Také jeho vysoký obsah vitamínu C ho předurčuje na jaře a to je přesně ten čas kdy roste, jako užitečnou složku naší stravy. Jeho chuť výborně vynikne například se smetanou, máslem či tvarohem, k jehněčímu masu či jen přidávat do salátů. Použít se dá i cibulka, ale tu „správnou“ štiplavou chuť mají listy. Najít se dá obvykle tam kde je vlhko a šero.

Suroviny

4 vejce, 4 šálky sladkého bílého vína, 1 šálek nasekané medvědího česneku a směsi bylinek, 2 šálky bílého vína, 2 šálky drůbežího vývaru, sůl, pepř

Postup

Oddělte vejce a žloutky vložte do pánve s tlustým dnem. Přidejte víno, vývar a umístěte nádobu na mírný oheň nebo do vodní lázně. Začněte šlehat a pokračujte, dokud směs žloutků nezačne vázat a nabývat. Odstraňte pánev s ohně, ale stále pokračujte ve šlehání asi jednu minutu, dokud není pěna chladnější. Ochuťte solí a pepřem, přidejte nasekaný medvědí česnek a bylinky a nalijte Sabayon do velkých, například vinných, sklenic. Poté můžete horní vrstvu krátce opálit.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS