Lilkový dip

ke grilovaným masům a zelenině

balsamico-sherry omáčka

Suroviny

2 x ks malého lilku nakrájeného na kostky, 5× PL olivového oleje, 2× ks bílé cibule nakrájené na kostičky, 3× ks stroužky česneku, 1× ks chilli paprička jemně nakrájené a zbavené semínek, 0,5ČL mletého římského kmínu, 0,25 ČL mleté kurkumy, 4× ks rajčat nakrájených na kousky, 2× PL čerstvé petrželky na jemno nasekané, mořská sůl, bílý pepř z mlýnku

Postup

lilek opečeme na olivovém oleji do hněda, poté lilek vyjmout ven a ve stejném oleji opečeme cibuli, česnek a chilli a pečeme 5 minut, přidáme rajčata, citronovou šťávu, opečený lilek, petrželku, kurkumu a kmín, poté dusíme pod poklicí 20 minut na pomalém ohni. Během dušení mícháme dřevěnou vařečkou, tak aby se vytvořila hustá kaše. Pokud je potřeba přilejeme lžíci vody. Na konci osolíme a opeříme a necháme vychladnout. Podáváme s pitou nebo chlebem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS