2 x ks malého lilku nakrájeného na kostky, 5× PL olivového oleje, 2× ks bílé cibule nakrájené na kostičky, 3× ks stroužky česneku, 1× ks chilli paprička jemně nakrájené a zbavené semínek, 0,5ČL mletého římského kmínu, 0,25 ČL mleté kurkumy, 4× ks rajčat nakrájených na kousky, 2× PL čerstvé petrželky na jemno nasekané, mořská sůl, bílý pepř z mlýnku
lilek opečeme na olivovém oleji do hněda, poté lilek vyjmout ven a ve stejném oleji opečeme cibuli, česnek a chilli a pečeme 5 minut, přidáme rajčata, citronovou šťávu, opečený lilek, petrželku, kurkumu a kmín, poté dusíme pod poklicí 20 minut na pomalém ohni. Během dušení mícháme dřevěnou vařečkou, tak aby se vytvořila hustá kaše. Pokud je potřeba přilejeme lžíci vody. Na konci osolíme a opeříme a necháme vychladnout. Podáváme s pitou nebo chlebem.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS