2× kachní prsa, 7× PL olivový olej, 7× PL panenský olivový olej, 7× PL másla na pečení, 200g nakrájených sušený fíků, 4×ks najemno nakrájená šalotka, 5× ČL sušeného tymiánu, 5× ČL bílí pepř, 0,3l masový vývar, 6× PL sherry ocet, 2× ČL tmavý cukr, mořská sůl
Na nerezové pánvi rozehřejme kombinaci olivového oleje a másla opečeme kachní prsa a pečeme z obou stran cca 3 minuty. Poté prsa vyjmeme, zabalíme do alobalu. Do pánve vložíme fíky, šalotku, tymián a pepř a vše restujeme cca 5 minut. Zalijeme vývarem a octem a znovu provaříme. Celé vložíme do mixeru a rozmixujeme, přidáme mořskou sůl, panenský olivový olej. Necháme trochu vychladnout, vlažnou omáčku dáme na talíř, přidáme salát a na plátky nakrájené kachní prsíčka.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS