Fíková zálivka na salát z kachních prsou

sáláty

Kuřecí fond

Suroviny

2× kachní prsa, 7× PL olivový olej, 7× PL panenský olivový olej, 7× PL másla na pečení, 200g nakrájených sušený fíků, 4×ks najemno nakrájená šalotka, 5× ČL sušeného tymiánu, 5× ČL bílí pepř, 0,3l masový vývar, 6× PL sherry ocet, 2× ČL tmavý cukr, mořská sůl

Postup

Na nerezové pánvi rozehřejme kombinaci olivového oleje a másla opečeme kachní prsa a pečeme z obou stran cca 3 minuty. Poté prsa vyjmeme, zabalíme do alobalu. Do pánve vložíme fíky, šalotku, tymián a pepř a vše restujeme cca 5 minut. Zalijeme vývarem a octem a znovu provaříme. Celé vložíme do mixeru a rozmixujeme, přidáme mořskou sůl, panenský olivový olej. Necháme trochu vychladnout, vlažnou omáčku dáme na talíř, přidáme salát a na plátky nakrájené kachní prsíčka.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS