Jablečný kečup

receptura z Anglie

Kuřecí fond

Suroviny

3kg aromatických jablek, 0,7 l červeného vinného octa, 2ks cibule nakrájené na kostičky, 2ČL soli, 1× ČL hřebíčku, 1×ks skořice celá rozbitá na kousky, 250g hnědého cukru

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky, vložíme do velkého hrnce spolu s červeným vinným octem, cibulí, hřebíčkem a skořicí. Vaříme pomalým varem asi 6 hodin do úplného změknutí. Poté směs propasírujeme přes jemný cedník, vložíme znovu do hrnce, přidáme hnědý cukr (zaleží na vyzrálosti a druhu jablek) a provaříme do potřebné hustoty. Kečup necháme vychladnout, vložíme do sklenice, přiklopíme nejlépe, když necháme 2–3 týdny dozrát.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS