směs koření ( 2×díl semen fenyklu, 1× díl kmínu, 1× díl hořčičné semínko, 2× díl pískavice –řecké seno) 1× PL slunečnicový olej, 1× PL slunečnicového oleje, 0,5kg na kousky nakrájené jablka, 3×ks červené chilli papriky nakrájené na kostičky, 3× polévková lžíce másla, 2× čajová lžička mořské soli, 1× ČL kurkumy, 1× ČL římského kmínu, 0,2 vody, 4× PL hnědého cukru, 3× PL citronová šťáva, 2× ČL indického pikantního kari
Směs koření orestujeme ve slunečnicovém oleji a vychladíme. Jablka oloupeme, odstraníme jádro a nakrájíme na malé kousky. Z paprik vyjmeme dužinu a semínka a nasekáme najemno. Do vysoké pánve vložíme máslo, necháme pouze rozpustit a přidáme orestované koření, chilli papričku, kurkumu, sůl, kmín a pečeme cca 2 minuty Poté přidáme jablka, vodu a dusíme 15 minut. Poté přidáme cukr, citronovou šťávu a indické kari a dusíme do měkka na mírném plamenu. Uchováváme v chladu ve skleněné nebo keramické nádobě.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS