Jablečné chutney

Chutney - indický doplněk k masitým pokrmům, často mají pikantní chuť

Kuřecí fond

Suroviny

směs koření ( 2×díl semen fenyklu, 1× díl kmínu, 1× díl hořčičné semínko, 2× díl pískavice –řecké seno) 1× PL slunečnicový olej, 1× PL slunečnicového oleje, 0,5kg na kousky nakrájené jablka, 3×ks červené chilli papriky nakrájené na kostičky, 3× polévková lžíce másla, 2× čajová lžička mořské soli, 1× ČL kurkumy, 1× ČL římského kmínu, 0,2 vody, 4× PL hnědého cukru, 3× PL citronová šťáva, 2× ČL indického pikantního kari

Postup

Směs koření orestujeme ve slunečnicovém oleji a vychladíme. Jablka oloupeme, odstraníme jádro a nakrájíme na malé kousky. Z paprik vyjmeme dužinu a semínka a nasekáme najemno. Do vysoké pánve vložíme máslo, necháme pouze rozpustit a přidáme orestované koření, chilli papričku, kurkumu, sůl, kmín a pečeme cca 2 minuty Poté přidáme jablka, vodu a dusíme 15 minut. Poté přidáme cukr, citronovou šťávu a indické kari a dusíme do měkka na mírném plamenu. Uchováváme v chladu ve skleněné nebo keramické nádobě.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS