Rajčatové pyré

základ na omáčky, těstoviny

Kuřecí fond

Suroviny

20ks rajčat, 2× PL olivového oleje, 3× ks šalotka nakrájená najemno, 5× stroužek česneku, 2×ks bobkový list, 5× PL čerstvý tymián, 1× PL bazalky, 5× PL estragon, 0,15L suché bílé víno, 1ČL hnědý cukr

Postup

Rajčata naříznout, spařit ve vřící vodě cca 30 sekund, přendat cedníkem do studené vody a oloupat. Poté zbavit semínek. Na olivovém oleji osmažíme šalotku, česnek a přidáme bylinky spolu s kousky rajčat a dusíme cca 15 minut. Zalít vínem vložit do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme cca 50 minut (necháme kapalinu téměř odpařit. Přidáme cukr a propasírujeme přes jemný cedník. Uchováváme v lednici, nebo mrazíme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS