20ks rajčat, 2× PL olivového oleje, 3× ks šalotka nakrájená najemno, 5× stroužek česneku, 2×ks bobkový list, 5× PL čerstvý tymián, 1× PL bazalky, 5× PL estragon, 0,15L suché bílé víno, 1ČL hnědý cukr
Rajčata naříznout, spařit ve vřící vodě cca 30 sekund, přendat cedníkem do studené vody a oloupat. Poté zbavit semínek. Na olivovém oleji osmažíme šalotku, česnek a přidáme bylinky spolu s kousky rajčat a dusíme cca 15 minut. Zalít vínem vložit do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme cca 50 minut (necháme kapalinu téměř odpařit. Přidáme cukr a propasírujeme přes jemný cedník. Uchováváme v lednici, nebo mrazíme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS