2kg zralých rajčat, 3× stroužek česneku, 0,1l jablečný ocet, 70g hnědého cukru, 1× ČL zázvoru, 1× ČL mořské soli, 6× zrnek černého pepře (rozdrtit), ½ ČL semen koriandru (rozdrtit), hřebíček, koriandr
Nakrájejte rajčata na ¼ a vložte do hrnce, přidáme nasekaný česnek a 3 PL octa a pomalu duste do měka. Po rozvaření rozmixujeme mixerem. Zbývající ocet, cukr, zázvor, sůl, pepř, koriandr a hřebíček smíchejte s rozmixovanými rajčaty a za občasného míchání vařte další hodinu do správné hustoty. Kečup přecedíme, dochutíme a necháme vychladnout. Uchováváme v lednici. Vzhledem k tomu, že není pasterizovaný, vydrží v lednici cca měsíc.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS