Americký kečup

použití k masu i k základům na další omáčky

Kuřecí fond

Suroviny

2kg zralých rajčat, 3× stroužek česneku, 0,1l jablečný ocet, 70g hnědého cukru, 1× ČL zázvoru, 1× ČL mořské soli, 6× zrnek černého pepře (rozdrtit), ½ ČL semen koriandru (rozdrtit), hřebíček, koriandr

Postup

Nakrájejte rajčata na ¼ a vložte do hrnce, přidáme nasekaný česnek a 3 PL octa a pomalu duste do měka. Po rozvaření rozmixujeme mixerem. Zbývající ocet, cukr, zázvor, sůl, pepř, koriandr a hřebíček smíchejte s rozmixovanými rajčaty a za občasného míchání vařte další hodinu do správné hustoty. Kečup přecedíme, dochutíme a necháme vychladnout. Uchováváme v lednici. Vzhledem k tomu, že není pasterizovaný, vydrží v lednici cca měsíc.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS