3× PL másla, 2× PL mouka, 0,6l mléka, sůl, bílý pepř, strouhaný muškátový oříšek
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku. Při střední teplotě mouku orestujeme. Poté postupně přiléváme mléko a pomocí metličky dále mícháme. Nakonec dochutíme s mořskou solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS