Mornay omáčka

omáčka na zapékání

Kuřecí fond

Suroviny

0,2l smetany, 0,5l omáčky Bešamel, 2× PL nastrouhaného sýru gouda, 2× PL nastrouhaného parmezánu, 3× PL studeného másla nakrájeného na kousky

Postup

Bešamel zavaříme se šlehačku, poté začneme přisypávat sýr a budeme zašlehávat metličkou. Poté omáčku odstraníme z plamene a zašleháme kousky másla. Teď je omáčka připravená k okamžitému použití.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS