0,5l tmavého sladového piva, 5×ks žloutek, mořská sůl, kajenský pepř, 1× ČL citrónové šťávy,
Ve vodní lázni šleháme žloutky se solí a trochou vody do ztuhnutí, přidáme pivo, šleháme do pěny, poté odstraníme z plotny, přidáme citrónovou šťávu, pepř a ihned podáváme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS