5× ks granátových jablek, 100g tmavého cukru, 0,2dcl suché červené víno, 1×ks citron
ze 4ks jablek vybereme semínka, přidáme červené víno a cukr a pomalu svařujeme, během varu přidáme citronovou kůru a citronovou šťávu. Svaříme na 1/3 obsahu a při nepřiliž vysoké teplotě. Poté rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník, vložíme semínka s posledního jablka a vychladíme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS