200g měkkého másla, sůl, 150g moučkového cukru, 50g cukru, 200g hladké mouky, 7× bílek
Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a cukrem do pěny, přidáme špetku soli. Postupně přidáváme hladkou mouku. Do promísené hmoty přidáme vaječné bílky, promícháme a necháme odležet alespoň dvě hodiny. Pečeme při 180°C asi 3 minuty. Poté se teplé nechá tvarovat.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS