Rebarbora – jeden z prvních jarních zdrojů vitamínů a osvěžení.Zelenina, která se používá k desertům a skvělím koláčům.
Těsto: 100 g změklého másla, 200 g hladké mouky, 100 g cukru, 1× ks vejce, sůl, Náplň: 120g tmavého cukru, 500 g rebarbory, 2× PL nastrouhaného čerstvého zázvoru, 4× ks vejce, 3× PL medu, 250g řeckého jogurtu, 1×ks vanilkový lusk (cukr, pomerančová šťáva, citronová šťáva na karamel)
Z másla, mouky, cukru a vejce vymícháme těsto v mixeru a necháme odležet v lednici. Formu vymazat máslem, těsto vyválet a vložit do formy. Předpečeme cca 5 minut při 180 °C. Rebarboru oloupat, spařit ve vroucí vodě, vychladit v ledu a nakrájet na větší kousky. Promícháme s nastrouhaným zázvorem a tmavým cukrem a rozložíme na těsto. Jogurt promícháme s medem a vejci, přidáme semínka vanilkového lusku a nalijeme na rebarboru. Pečeme při 170 °C. cca 35 minut. Podáváme s karamelovou omáčkou.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS