Rebarborový koláč

Rebarbora – jeden z prvních jarních zdrojů vitamínů a osvěžení.

Rebarbora – jeden z prvních jarních zdrojů vitamínů a osvěžení.Zelenina, která se používá k desertům a skvělím koláčům.

Suroviny

Těsto: 100 g změklého másla, 200 g hladké mouky, 100 g cukru, 1× ks vejce, sůl, Náplň: 120g tmavého cukru, 500 g rebarbory, 2× PL nastrouhaného čerstvého zázvoru, 4× ks vejce, 3× PL medu, 250g řeckého jogurtu, 1×ks vanilkový lusk (cukr, pomerančová šťáva, citronová šťáva na karamel)

Postup

Z másla, mouky, cukru a vejce vymícháme těsto v mixeru a necháme odležet v lednici. Formu vymazat máslem, těsto vyválet a vložit do formy. Předpečeme cca 5 minut při 180 °C. Rebarboru oloupat, spařit ve vroucí vodě, vychladit v ledu a nakrájet na větší kousky. Promícháme s nastrouhaným zázvorem a tmavým cukrem a rozložíme na těsto. Jogurt promícháme s medem a vejci, přidáme semínka vanilkového lusku a nalijeme na rebarboru. Pečeme při 170 °C. cca 35 minut. Podáváme s karamelovou omáčkou.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS