Rebarborový koláč

Rebarbora – jeden z prvních jarních zdrojů vitamínů a osvěžení.

Rebarbora – jeden z prvních jarních zdrojů vitamínů a osvěžení.Zelenina, která se používá k desertům a skvělím koláčům.

Suroviny

Těsto: 100 g změklého másla, 200 g hladké mouky, 100 g cukru, 1× ks vejce, sůl, Náplň: 120g tmavého cukru, 500 g rebarbory, 2× PL nastrouhaného čerstvého zázvoru, 4× ks vejce, 3× PL medu, 250g řeckého jogurtu, 1×ks vanilkový lusk (cukr, pomerančová šťáva, citronová šťáva na karamel)

Postup

Z másla, mouky, cukru a vejce vymícháme těsto v mixeru a necháme odležet v lednici. Formu vymazat máslem, těsto vyválet a vložit do formy. Předpečeme cca 5 minut při 180 °C. Rebarboru oloupat, spařit ve vroucí vodě, vychladit v ledu a nakrájet na větší kousky. Promícháme s nastrouhaným zázvorem a tmavým cukrem a rozložíme na těsto. Jogurt promícháme s medem a vejci, přidáme semínka vanilkového lusku a nalijeme na rebarboru. Pečeme při 170 °C. cca 35 minut. Podáváme s karamelovou omáčkou.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS