Studená Pažitko Křenová omáčka

na hovězí vařené maso například Tafelspitz

Křehké těsto

Suroviny

3× PL olej, 3× ks šalotky nakrájené na malé kostičky, 0,3dcl hovězího vývaru, 0,2 sladké smetany, 0,2 zakysané smetany, 4× PL suché bílé víno, 100g bílého toustového chleba bez kůrky nakrájeného na kostičky, 1× PL citronové šťávy, bílý pepř, sůl, 2,5× PL čerstvě nastrouhaného křenu, 1× SV nakrájené pažitky

Postup

Na tuku necháme orestovat šalotku, zalijeme vínem a vývarem, přidáme obě smetany a necháme vařit cca 3 minuty. Poté přidáme nakrájený chléb, znovu provaříme, než se chléb rozpustí. Omáčku promixujeme, přecedíme přes cedník, dochutíme pepřem, solí, citronovou šťávou a podle potřeby hustoty buď provaříme, nebo naředíme a necháme vychladnout. Těsně před výdejem přidáme křen a pažitku.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS