Jehněčí koleno s pečeným česenekem a rozmarýnem

Jehněčí koleno

Suroviny:

jehněčí koleno 4ks, 0,1dcl stolní olej, 2ks cibule nakrájené na kostky, 2ks mrkev nakrájená na kostky, 0,5ks celer nakrájený na kostky, česnek, 0,5l červené víno, rozmarýn, máslo, sůl, pepř, telecí nebo hovězí

Postup:

Na rozpálený olej vložíme očištěná jehněčí kolena a zprudka opečeme, vyjmeme a do tuku vložíme zeleninu a opečeme. Přidáme cibuli a znovu za stálého míchání restujeme. Když je zelenina tmavá zalijeme červeným vínem a necháme zredukovat na ½ obsahu. Přidáme česnek jehněčí maso, osolíme a opepříme, přidáme rozmarýn a vývar a přiklopené a dusíme v troubě do hotova. Hotové maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme a přecedíme zpět na maso. Lehce provaříme, dochutíme a sundáme z plamene. Vložíme lžíci másla a zašleháme do omáčky. Podáváme například s listovým špenátem a pečeným bramborem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS