Jehněčí koleno s pečeným česenekem a rozmarýnem

Jehněčí koleno

Suroviny:

jehněčí koleno 4ks, 0,1dcl stolní olej, 2ks cibule nakrájené na kostky, 2ks mrkev nakrájená na kostky, 0,5ks celer nakrájený na kostky, česnek, 0,5l červené víno, rozmarýn, máslo, sůl, pepř, telecí nebo hovězí

Postup:

Na rozpálený olej vložíme očištěná jehněčí kolena a zprudka opečeme, vyjmeme a do tuku vložíme zeleninu a opečeme. Přidáme cibuli a znovu za stálého míchání restujeme. Když je zelenina tmavá zalijeme červeným vínem a necháme zredukovat na ½ obsahu. Přidáme česnek jehněčí maso, osolíme a opepříme, přidáme rozmarýn a vývar a přiklopené a dusíme v troubě do hotova. Hotové maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme a přecedíme zpět na maso. Lehce provaříme, dochutíme a sundáme z plamene. Vložíme lžíci másla a zašleháme do omáčky. Podáváme například s listovým špenátem a pečeným bramborem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS