jehněčí koleno 4ks, 0,1dcl stolní olej, 2ks cibule nakrájené na kostky, 2ks mrkev nakrájená na kostky, 0,5ks celer nakrájený na kostky, česnek, 0,5l červené víno, rozmarýn, máslo, sůl, pepř, telecí nebo hovězí
Na rozpálený olej vložíme očištěná jehněčí kolena a zprudka opečeme, vyjmeme a do tuku vložíme zeleninu a opečeme. Přidáme cibuli a znovu za stálého míchání restujeme. Když je zelenina tmavá zalijeme červeným vínem a necháme zredukovat na ½ obsahu. Přidáme česnek jehněčí maso, osolíme a opepříme, přidáme rozmarýn a vývar a přiklopené a dusíme v troubě do hotova. Hotové maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme a přecedíme zpět na maso. Lehce provaříme, dochutíme a sundáme z plamene. Vložíme lžíci másla a zašleháme do omáčky. Podáváme například s listovým špenátem a pečeným bramborem.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS