Chřestový salát „Mikádo“

s marinovaným lososem a citronovým olejem

'Chřestový salát

Suroviny:

1× svazek bílého chřestu, 1× svazek zeleného chřestu, 100g marinovaný losos, ½ červené čekanky, 4ks vejce, (sůl, ocet na pošírování) 1×ks citron, 2ks bobkový list, 1dcl suchého bílého vína, 1× ks pomeranč, 1× PL citronový olej, 1× PL malinový ocet, 1× PL med, sůl, pepř, řeřicha

Postup:

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolu a svážeme znovu provázkem a spaříme ve vroucí osolené vodě, do které jsme přidali šťávu z citrónu, bílé víno a bobkový list. Vaříme cca 2 minuty a to podle velikosti chřestu. Zelený chřest oloupeme pouze na spodní části a pokud je potřeba spaříme ve vroucí vodě 30 sekund. Pokud je mladý a čerstvý nemusíme spařovat vůbec a pokud ho spařujeme krátkou dobu není potřeba svazovat. Oba druhy chřesty vložíme ihned po vyjmutí s horké várky do studené vody, vyhladíme, vyjmeme a osušíme. Pokud je spodní část chřestu „dřevnatá“ odřízneme ji. Hotový vychlazený chřest je stále křupavý, neměl by být změklý. Následně ho podélně přepůlíme. Pomeranč oloupeme a vykrájíme na jednotlivé segmenty a přidáme ke chřestu. Čekanku vypereme a nakrájíme na proužky a rovněž přidáme ke chřestu. Z citronového oleje, malinového octu a medu vyšleháme v misce dresink, který osolíme a opepříme a následně promícháme spolu se salátovou směsí, kterou jsme doplnili na proužky nakrájeným marinovaným lososem a pošírovaným vejcem. Na konec salát posypeme nasekanou řeřichou a podáváme s rozpečeným pečivem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS