Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Osvěžující, lehce pikantní letní předkrm

Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Suroviny:

1×ks fenyklu, 0,1dcl čerstvé pomerančové šťávy, 1× PL lžíce medu, sůl, pepř, sušený fenykl, kajenský pepř, bílý vinný ocet, / 200g jahody, 350g krevetky, listové saláty, olivový olej, citron

Postup:

Jahody zbavíme stopek, opláchneme a nakrájíme na osminky. Krevetky pokapeme citronem, osolíme a zprudka orestujeme na pánvi a necháme vychladnout. Fenykl očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat, pokrájíme na tenké lupínky a nať nadrobno posekáme. Do hrnce dáme pomerančovou šťávu, přidáme fenykl, střenkou nože rozdrcená sušená semena fenyklu, sůl, pepř, ocet, med a vaříme cca 8 minut, poté dochutíme, přidáme kajenský pepř a necháme vychladnout. Mix listový salátů opereme, natrháme na kousky a pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu soli a pepře z mlýnku. Krevety smícháme s fenyklovým kompotem a salátem a vložíme spolu se salátem do vychlazené sklenice.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS