Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Osvěžující, lehce pikantní letní předkrm

Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Suroviny:

1×ks fenyklu, 0,1dcl čerstvé pomerančové šťávy, 1× PL lžíce medu, sůl, pepř, sušený fenykl, kajenský pepř, bílý vinný ocet, / 200g jahody, 350g krevetky, listové saláty, olivový olej, citron

Postup:

Jahody zbavíme stopek, opláchneme a nakrájíme na osminky. Krevetky pokapeme citronem, osolíme a zprudka orestujeme na pánvi a necháme vychladnout. Fenykl očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat, pokrájíme na tenké lupínky a nať nadrobno posekáme. Do hrnce dáme pomerančovou šťávu, přidáme fenykl, střenkou nože rozdrcená sušená semena fenyklu, sůl, pepř, ocet, med a vaříme cca 8 minut, poté dochutíme, přidáme kajenský pepř a necháme vychladnout. Mix listový salátů opereme, natrháme na kousky a pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu soli a pepře z mlýnku. Krevety smícháme s fenyklovým kompotem a salátem a vložíme spolu se salátem do vychlazené sklenice.

Šéfkuchař doporučuje:

Zázvorové perníčky

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

Zázvorové perníčky

Suroviny:

6× PL med, 1× ČL zázvor, 3×ČL koření perník, 3× ČL soda, 6× ks vejce, 600g tuk …

Pokračování

Jak vykostit a naporcovat kapra

Kapr

Kapra zabijeme omráčením do hlavy těsně nad očima, je dobré ho před tím zabalit do utěrky, aby nám neklouzal. Následně řízneme …

Pokračování

Aktuálně

Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový …

"R" v anglickém měsíci rovná se čas ústřic

Od do starého Říma si lidé rádi pochutnávají na ústřicích v chladných měsících. To, že se ústřice konzumují po celém světě v měsících, které v …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS