Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Osvěžující, lehce pikantní letní předkrm

Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Suroviny:

1×ks fenyklu, 0,1dcl čerstvé pomerančové šťávy, 1× PL lžíce medu, sůl, pepř, sušený fenykl, kajenský pepř, bílý vinný ocet, / 200g jahody, 350g krevetky, listové saláty, olivový olej, citron

Postup:

Jahody zbavíme stopek, opláchneme a nakrájíme na osminky. Krevetky pokapeme citronem, osolíme a zprudka orestujeme na pánvi a necháme vychladnout. Fenykl očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat, pokrájíme na tenké lupínky a nať nadrobno posekáme. Do hrnce dáme pomerančovou šťávu, přidáme fenykl, střenkou nože rozdrcená sušená semena fenyklu, sůl, pepř, ocet, med a vaříme cca 8 minut, poté dochutíme, přidáme kajenský pepř a necháme vychladnout. Mix listový salátů opereme, natrháme na kousky a pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu soli a pepře z mlýnku. Krevety smícháme s fenyklovým kompotem a salátem a vložíme spolu se salátem do vychlazené sklenice.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Batáty nebo-li sladké brambory

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Suroviny:

4×PL olivový …

Pokračování

Aktuálně

Jablkový koláč z křehkého těsta

Kuřecí maso Bun Cha

Suroviny:

hladká mouka 0,375kg, máslo 0,385kg, moučkový cukr 0,080kg, třtinový cukr 0,15kg, žloutky 3×ks, …

Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS