0,5 kg červená řepa, 0,1L vinný bílý ocet, 0,2L olivový olej, 50g cukru, sůl, pepř, dýňový olej, šťáva z jednoho citrónu
Červenou řepu očistíme a nakrájíme na tenké plátky a následně vytvarujeme na požadovaný tvar. Z octu, koření a citronové šťávy připravíme marinádu ve které plátky marinujeme minimálně 6 hodin. Uchováváme v chladu.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS