Kreolská salza

Letní omáčka vhodná k drůbeži nebo rybám

Kreolská salza

Suroviny:

1× ks paprika červená, 1× ks paprika žlutá, 4×ks rajče 1× PL olivový olej, 2× ks šalotka, 3× stroužek česnek, ½ ČL limeta šťáva, oregano, sůl, pepř, římský kmín, bobkový list, kajenský pepř, chilli, 1× PL rajčatový protlak, kuřecí vývar na dolití.

Postup:

Rajče spaříme ve vroucí vodě, schladíme a oloupeme. Zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na kostky spolu se šalotkou a česnekem a lehce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme protlak, opečeme, přidáme rajčata, koření a zalijeme vývarem. Necháme provařit, vyjmeme bobkový list a necháme vychladnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS