Kreolská salza

Letní omáčka vhodná k drůbeži nebo rybám

Kreolská salza

Suroviny:

1× ks paprika červená, 1× ks paprika žlutá, 4×ks rajče 1× PL olivový olej, 2× ks šalotka, 3× stroužek česnek, ½ ČL limeta šťáva, oregano, sůl, pepř, římský kmín, bobkový list, kajenský pepř, chilli, 1× PL rajčatový protlak, kuřecí vývar na dolití.

Postup:

Rajče spaříme ve vroucí vodě, schladíme a oloupeme. Zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na kostky spolu se šalotkou a česnekem a lehce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme protlak, opečeme, přidáme rajčata, koření a zalijeme vývarem. Necháme provařit, vyjmeme bobkový list a necháme vychladnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS