1× ks paprika červená, 1× ks paprika žlutá, 4×ks rajče 1× PL olivový olej, 2× ks šalotka, 3× stroužek česnek, ½ ČL limeta šťáva, oregano, sůl, pepř, římský kmín, bobkový list, kajenský pepř, chilli, 1× PL rajčatový protlak, kuřecí vývar na dolití.
Rajče spaříme ve vroucí vodě, schladíme a oloupeme. Zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na kostky spolu se šalotkou a česnekem a lehce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme protlak, opečeme, přidáme rajčata, koření a zalijeme vývarem. Necháme provařit, vyjmeme bobkový list a necháme vychladnout.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS