900g nakrájené dýně, 2ks nakájené šalotky, 100g nastrouhaného zázvoru, 100ml kokosového mléka, 1ks čerstvé chilli, 2× PL olivového oleje, sůl, pepř, dýňový olej, máta, bazalka, 1×ks limetka
Rozpálíme olivový olej, vložíme šalotku, chilli a nakrájenou dýni, pečeme zhruba 15 minut, zalejeme vodou, osolíme, přidáme zázvor a šťávu z limetky a povaříme 30 minut. Poté rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník, přidáme kokosové mléko a krátce povaříme. Dochutíme a při výdeji přidáme čerstvé bylinky a dýňový olej.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS