Dýňová polévka se zázvorem

Podzim na kuchnyni

Dýňová polévka se zázvorem

Suroviny:

900g nakrájené dýně, 2ks nakájené šalotky, 100g nastrouhaného zázvoru, 100ml kokosového mléka, 1ks čerstvé chilli, 2× PL olivového oleje, sůl, pepř, dýňový olej, máta, bazalka, 1×ks limetka

Postup:

Rozpálíme olivový olej, vložíme šalotku, chilli a nakrájenou dýni, pečeme zhruba 15 minut, zalejeme vodou, osolíme, přidáme zázvor a šťávu z limetky a povaříme 30 minut. Poté rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník, přidáme kokosové mléko a krátce povaříme. Dochutíme a při výdeji přidáme čerstvé bylinky a dýňový olej.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS