Dýňová polévka se zázvorem

Podzim na kuchnyni

Dýňová polévka se zázvorem

Suroviny:

900g nakrájené dýně, 2ks nakájené šalotky, 100g nastrouhaného zázvoru, 100ml kokosového mléka, 1ks čerstvé chilli, 2× PL olivového oleje, sůl, pepř, dýňový olej, máta, bazalka, 1×ks limetka

Postup:

Rozpálíme olivový olej, vložíme šalotku, chilli a nakrájenou dýni, pečeme zhruba 15 minut, zalejeme vodou, osolíme, přidáme zázvor a šťávu z limetky a povaříme 30 minut. Poté rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník, přidáme kokosové mléko a krátce povaříme. Dochutíme a při výdeji přidáme čerstvé bylinky a dýňový olej.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS