Dýňový salát s ořechy a jablky

Podzim na kuchyni

Dýňový salát s ořechy a jablky

Suroviny:

120g salátová směs polníčku a rukoly, 100g jablka, 150g dýně, 60g směs ořechů, 1× PL olivový olej, 0,5× PL dýňový olej, 1× PL med, 1× PL vinný ocet, sůl, pepř, naložená červená řepa (0,5 kg červená řepa, 0,1L vinný bílý ocet, 0,2L olivový olej, 50g cukru, sůl, pepř, dýňový olej, šťáva z jednoho citrónu)

Postup:

Předehřejte troubu na 250 ° C. Na plech s pečícím papírem umístěte nakrájené plátky dýně a jablek. Dochutíme solí a pepřem. Pečeme po dobu 20 minut, nebo dozlatova podle tloušťky plátků. Poté necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Z olejů, octa, soli a medu vymícháme v misce dresink, který promícháme se saláty, přidáme ořechy, řepu, dýni a jablka.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS