Dýňový salát s ořechy a jablky

Podzim na kuchyni

Dýňový salát s ořechy a jablky

Suroviny:

120g salátová směs polníčku a rukoly, 100g jablka, 150g dýně, 60g směs ořechů, 1× PL olivový olej, 0,5× PL dýňový olej, 1× PL med, 1× PL vinný ocet, sůl, pepř, naložená červená řepa (0,5 kg červená řepa, 0,1L vinný bílý ocet, 0,2L olivový olej, 50g cukru, sůl, pepř, dýňový olej, šťáva z jednoho citrónu)

Postup:

Předehřejte troubu na 250 ° C. Na plech s pečícím papírem umístěte nakrájené plátky dýně a jablek. Dochutíme solí a pepřem. Pečeme po dobu 20 minut, nebo dozlatova podle tloušťky plátků. Poté necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Z olejů, octa, soli a medu vymícháme v misce dresink, který promícháme se saláty, přidáme ořechy, řepu, dýni a jablka.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS