120g salátová směs polníčku a rukoly, 100g jablka, 150g dýně, 60g směs ořechů, 1× PL olivový olej, 0,5× PL dýňový olej, 1× PL med, 1× PL vinný ocet, sůl, pepř, naložená červená řepa (0,5 kg červená řepa, 0,1L vinný bílý ocet, 0,2L olivový olej, 50g cukru, sůl, pepř, dýňový olej, šťáva z jednoho citrónu)
Předehřejte troubu na 250 ° C. Na plech s pečícím papírem umístěte nakrájené plátky dýně a jablek. Dochutíme solí a pepřem. Pečeme po dobu 20 minut, nebo dozlatova podle tloušťky plátků. Poté necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Z olejů, octa, soli a medu vymícháme v misce dresink, který promícháme se saláty, přidáme ořechy, řepu, dýni a jablka.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS